Négy évszak a pihenőkertben

Virágom, kertem

Virágom, kertem

Ázsiai boglárka

2014. január 28. - Éva.Mária

A csodálatos színekben pompázó ázsiai boglárka nem hiányozhat a kertünkből. Meleg tavaszi napokon érdemes beszerezni a már virágzó kifejlett példányokat, hogy azonnal szemet gyönyörködtető díszei legyenek kertünknek. Ez a gumós növény fehér, sárga, narancssárga, piros, rózsaszín dupla virágjával a rózsára emlékeztet, levelei a petrezselyemére hasonlítanak.

boglarka02_vk_blog.JPG

Ültetés előtt keressük meg a számára megfelelő helyet, és készítsük elő a talajt.

A meleg, napos helyet szeretik, de félárnyékba ültetve is nagyon szépek. Kiválóan mutatnak örökzöldek előtt is, mert a mögöttük lévő zöld szín kiemeli színüket. Ültethetjük csoportosan, sorban, vegyes színekkel vagy egy színűeket együtt. Bármilyen megoldást választunk, a biztos siker nem mered el!

boglarka01_vk_blog.JPG

Válogatós, nem szereti a kötött talajt. Ültetés előtt érdemes tőzeget vagy savanyú földet keverni a talajba. Mindkettő kapható a kertészeti árudákban. A kora tavasszal elültetett ázsiai boglárkák legalább két hónapig folyamatosan virágoznak. Nem csak kertünket díszítheti, hanem vágott virágként, csokrokba is tehetjük.

Virágzás után a levelek leszáradnak. Ilyenkor vegyük fel a gumókat, és tegyük száraz helyre, lehetőleg tőzegbe. A nedves homok nem megfelelő, mert a gumók könnyen rothadásnak indulnak.

Ha sikerül átteleltetni, tavasszal ismét elültethetjük, hogy ismét gyönyörködhessünk benne.

A bejegyzés trackback címe:

https://viragomkertem.blog.hu/api/trackback/id/tr25786452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása